Suplementy diety połączone ze sportem okazały się skuteczne? Dowiedziałaś się wszystkiego, co chciałaś podczas wizyty w poradnictwie laktacyjnym? Jesteś zadowolony operacji plastycznej? A może optyk pomógł Ci dobrać okulary dopasowane do kształtu twarzy albo masaż okazał się przyjemny? Jeśli tak, to pozostaw po sobie komentarz. W ten sposób pomożesz innym znaleźć specjalistę, a nam rozwijać biznes. Bądź zdrowy ze zdrowie.pkt.pl!
Czy można jeść majonez, będąc na diecie?

Majonez to dodatek, który wzbogaca smak wielu potraw. Większość osób nie wyobraża sobie bez niego na przykład świątecznej sałatki. Specjaliści od żywienia jednak odradzają jego spożywanie na diecie redukcyjnej, ponieważ jest to produkt wysokokaloryczny. Dodatkowo bardzo łatwo jest przesadzić z jego ilością. Istnieją jednak pewne niskotłuszczowe alternatywy. Wśród nich wyróżnia się majonez wegański. Czy można go jeść na diecie?
Czy można jeść tradycyjny majonez, będąc na diecie?
Tradycyjny majonez nie jest polecany dla osób, które są na diecie redukcyjnej, ze względu na jego wysoką kaloryczność — w 100 g ma około 700 kalorii, z kolei w łyżce nawet 150 kcal. Dodatkowo często 70-80% jego składu stanowi tłuszcz. Z tego powodu należy go używać w bardzo małych ilościach. Na przykład zmieszany z jogurtem, lub wykorzystywać jego mniej kaloryczne odpowiedniki. Tutaj z pomocą przychodzi niskotłuszczowy majonez bez jajek. Nie różni się on ani konsystencją, ani smakiem od tradycyjnych produktów i wyprodukowany jest w 100% ze składników roślinnych.
Dlaczego warto sięgnąć po majonez wegański?
Wegański majonez bez jajek oferowany przez Starck’s Food Polska to świetna alternatywa dla tradycyjnego majonezu, po którą się chętnie sięgają osoby na diecie redukcyjnej. Produkt ten ma obniżoną zawartość tłuszczu w porównaniu z klasycznymi sosami, w których może on stanowić nawet 80% składu.
Specjalne, niskotłuszczowe artykuły od Starck’s Food Polska zawierają jedynie 20% tłuszczu. Dlatego 100 g produktu to tylko 230 kalorii. Stosując ten dietetyczny odpowiednik tradycyjnego majonezu, można cieszyć się smakiem sałatek, sosów i innych potraw bez wyrzutów sumienia.
Kto powinien sięgnąć po majonez wegański?
Po majonez wegański powinny sięgnąć wszystkie osoby, które dbają o linię. Produkt ten przeznaczony jest również dla pacjentów cierpiących na celiakię, a także klientów pozostających na diecie wegetariańskiej i wegańskiej. Do jego produkcji zastosowano wyselekcjonowany olej rzepakowy. Nie zawiera jaj, glutenu i laktozy, dzięki czemu jest idealną alternatywą dla osób, które zmagają się z alergiami pokarmowymi.
Wśród zalet tego produktu można wymienić brak konieczności przechowywania go w lodówce, a także możliwość podgrzewania. Dzięki temu jest również świetną bazą do sosów. We wszelkich potrawach i sałatkach na zimno zachowuje stabilną konsystencję. Nie rozwarstwia się i nie rozpuszcza. Dostępny jest w różnych smakach, zarówno dla miłośników klasycznych jak i nieco bardziej oryginalnych kompozycji.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana